2007-02-02
上次1210來到大排長龍,今次0念住早0的來羅飛先,1140到,即時有位。一坐低,姐姐勁sell完盅登湯,見唔成功\,就sell果汁,話雪梨汁系拒地自己整既,好好0架0我。當然,我地一心來飲茶就唔會飲果汁啦。呢度茶錢都唔平,$11位。點心價錢就由$23-$46不等。我地要左6 樣野食。油菜,好好食,一0的都唔un;乳鴿,特價$45只,個樣看落好好食,但口感味道就一般;蛋\'塌\',見住廚師羅出來,新鮮出爐,食落仲熱辣辣,但個酥皮就做得麻麻;牛仔骨,好好味;鳳爪,唔掂,完全唔入味;馬拉糕,新鮮出爐,好鬆軟。呢度同其他中環酒樓收費有得比。只系碟油菜都要$45,markup得好勁。結賬時,張單計錯左,計少左樣點心。當然,誠實既我地都有同姐姐講番,姐姐話如果唔系,cashier要卑貼番錢出來。我地就無啦啦做左件好事。^_^