2019-10-31
1913 瀏覽
見到facebook有廣告話龍鼓灘番新左,最近天氣又開始涼,咁咪一行4人去試新野,我地揀左平日去,本身驚冇位所以打去book,店員好有型咁答「聽日⋯⋯唔會有人嫁啦,你wall in啦唔洗留位咁煩」🤣🤣🤣夠爽快我中意!我地揸車入去既,可能因為平日關係,真係唔多人,佢有自己既停車場位,目測大約20個車位啦,但唔知仲會唔會有另一邊可以泊。佢有分普通位$140同海景位$160,我地諗位海邊會有d野睇,點知原來咩都冇⋯⋯只可以叫做係「海邊位」,每人包餐具、2個裝野食盤、手套同紙巾,開爐費另計。最重點要講,野食選擇真係好少😐數埋大約15款左右,有丸有燒賣魚蛋、雞翼、扒、粟米等等,d肉比晒鬆肉粉,乸到咩肉味都冇,食落都分唔到豬定牛,咖哩魷魚又冇魷魚味,得個辣字冇咖哩香,有d失望,最令我打個突既係有蕃薯但錫紙要自費,有粟米但牛油自費,事關佢其實有醬汁蜜糖任拎,茄汁、豉油、辣椒油都有,但牛油呢d咁靈魂既野要自費我係呆左既,不過算啦,呢個價錢就由佢⋯⋯⋯⋯最後,最慶幸一樣野,toilet 好乾淨,女廁仲有坐廁添!去bbq最怕d廁所係流動式/「mou」廁,呢樣野可以加番分🤣🤣🤣