難得今日放假,當然帶屋企人出去食好嘢👍🏻之前喺銅鑼灣食過一間叫滷友記嘅餐廳。記得佢嘅滷水係超級好食😋,啲咁好食嘅嘢。當然要幫餐廳推廣出去🤣🤣✔️台式酥炸豬扒飯豬扒非常厚身,肉質非常腍身。豬扒炸到非常香酥。咬開嘅時候,啲肉汁係咁流出嚟,真係非常Juicy, 再配埋豬扒上面嘅 大蔥一齊食。味道同口感都好有層次。好食!😋✔️滷水雙拼呢度嘅滷水咁出名,當然要叫個雙拼比屋企人試下!我今次叫咗豬肚拼金錢牛𦟌。豬肚同牛𦟌都非常入味。豬肚非常爽口,而牛𦟌肉質就比較淋!連用假牙既媽媽都話佢可以咬到🤣仲對佢讚口不絕!✔️古法滷水五花腩麵五花腩肥膏同瘦肉嘅比例啱啱好。麵煮到啱啱好,唔會太硬,加埋佢濃郁嘅滷水湯底一齊食。食完之後佢個滷水味仲留左係口入面!正😍呢餐我屋企人食完都覺得超好味😋,話之後一定要再黎食過!

✔️台式酥炸豬扒飯

✔️滷水雙拼

✔️古法滷水五花腩麵

呢餐我屋企人食完都覺得超好味😋,話之後一定要再黎食過!