2022-06-22 35 瀏覽
去旺角食台灣野,緊係食呀木啦,但排到隊先得嫁,七點已經成個門口都企滿晒人,佢隔離依加都多左台灣食店,所以簡其中一間試下。入到去大概半full house到,人氣都唔差。裝修以白色為主調,配以木傢俬,都幾柔和舒服。入到去安排座位,座位都闊落好坐。之後就可以掃QR code落單。沙茶牛肉鍋(走辣)+粉絲:入面大部份既野食都煮過,之後有個小火幫你heat住食咁,所以唔洗等好耐。湯底唔會太咸,恰到好處,配料有牛肉、蜆、貢丸、菜、豆腐,每樣少少咁都幾豐富,加埋粉絲索湯又低卡飽肚,成個小火鍋無晒罪惡感。加罐無糖可樂呃自己唔係食左好多卡路里職員亦會主動問你加唔加湯。麻醬手撕雞拌麵:好大碗,個麵係麻醬熱拌,麻得黎唔會太咸,啲麵都唔會一餅餅,再加上涼伴既手撕雞都幾好食。蜜桃綠妍:大大杯,蜜桃味比茶味重。總結,依間食店以小火鍋為主打,可惜我唔食臭豆腐,見到隔離枱食,陣味真係好勁😹應該好足料。不過沙茶牛肉鍋同拌麵都唔錯,算係-6揾到間唔差既台灣野。

職員亦會主動問你加唔加湯。

蜜桃綠妍:大大杯,蜜桃味比茶味重。