2021-11-09 68 瀏覽
今日同朋友兩個入咗嚟呢一間四寶飯堂, 我個人就幾鍾意呢啲新穎嘅餐廳, 首先佢可以keep好大眾化嘅價錢, 比較新穎舒適嘅環境, 同埋可以同朋友傾耐啲都唔會畀人趕. 今晚我就叫咗個叉燒滑蛋飯, 煎美國牛板腱同埋蟹肉扒豆苗同朋友share食. 首先嘅沙律係跟個牛扒送嘅, 廚師發板沙律薯仔青瓜沙律菜味道正常, 朋友就飲咗個蘑菇忌廉湯, 我個雪梨燉湯夠曬熱又好飲, 本身加咗雪梨就甜甜地, 飲落去唔覺有味精. 叉燒滑蛋飯冇令我失望, 個滑蛋係我expect到嘅香滑味道. 加咗少少黑蒜豉油, nice. 牛板腱本身嘅肉質都ok, 可能我哋叫八成比較熟一啲, 下次應該叫生少少好啲. 最喜出望外就係個蟹肉扒豆苗, 真係好好食又嘅事佢個汁做得好好. 分量又夠大份. 最後我覺得我杯凍奶茶, 比出面大部分茶餐廳好飲. 我叫多奶, 奶香味重茶底唔澀. 整體嚟講如果你講求方一食番餐又想同朋友吹下水, 呢度真係唔錯選擇.