2022-05-05 296 瀏覽
見佢哋冇得6點後堂食,專登搭車去支持佢哋。明明過咗繁忙食晏時間(2點入去),店內唔算太多客人,但啲店員都做錯嘢,一嚟嗌乜冇乜(冇青咖哩,冇金邊粉,冇白飯得油飯,冇網蝦春卷),咁原本嗌咗個青咖哩飯轉炸蝦餅堂食,點知等好耐,佢哋落單以為係外賣....。我另外嗌海南雞飯拎走,賣單時張單又冇刪到個青咖喱飯,又唔知要轉個海南雞飯俾我拎走(張單完全冇落),要我提話有個雞飯先識即刻整。未完,咁有mee會員做九折優惠,我啱啱dl個app唔識用,賣單問佢哋侍應點用個優惠,幾個都唔識,最後有個在廚房做嘢嘅女仔心水清識用。至於味道,失望,我個豬頸肉飯啲肉竟然唔係熱,涷嘅! 搞到偏硬。個海南雞飯係佢哋招牌(因外賣回家冇影相),但啲雞煮得太熟,變咗啲肉比較死實。椰汁糕冇乜班蘭味,椰汁味亦唔重,但口感唔錯煙煙韌韌。炸蝦餅就有啲辣,同埋唔夾佢個柚子汁。如果有啲人唔食得辣就唔好叫蝦餅啦。結論唔會再嚟,我樓下兩間海南雞飯店仲好食過佢,滑過佢,豬頸肉又熱過佢。發覺次次幫襯黃店同人迫都算,食物水準都不似預期,為何要貼錢買難受?

2022-05-05