2021-08-15 345 瀏覽
終於寫返食評,寫呢一篇之前都有幾篇想寫,因為近排去了很多好好的餐廳。言歸正傳,寫咗今次去的這間先。話說老公見到一位you tuber 介紹這咖啡室,有燒八爪魚,仲有我最喜歡的咖啡,所以第二日即刻車我同兩老去食。餐廳已WhatsApp預約,分四個時段,週末我想應該比較多人,所以大家記得如果要去就要預約!以免摸門釘😌,另外餐廳附近日也有好幾個泊車好位置,所以非常適合揸車人士去。我們一行5人,總共叫了四個主菜、兩個小吃、兩個甜品和四杯飲品。裝修以自然風格、木傢俬簡約為主。🤨擲地有聲$102~水牛城雞翼配蜂蜜芥末汁,普通的辣炸雞翼,數量約5隻雞翼,一隻分開兩件,大約共10件,收$102,不太值。🐙八面威風$72~八爪魚味道尚算可以,口感也不錯。🥗歐陸早餐$128~ 普通all day breakfast, 有炒蛋、蘑菇、腸仔、麵包、煙三文魚,少少沙律菜、粟米🌽,冇什麼特別。🦀煎帶子$168~ 三粒煎帶子配少少蟹肉碗豆和魚子沙律,汁帶薄荷⋯似前菜多過main course,份量少到你唔信。😒煎鱈魚柳$168~這個菜式中日西混合,湯有杞子薏米,配了舞茸,再加一個煎鱈魚柳,Menu湯叫煙肉昆布湯,完

🐙八面威風$72~八爪魚味道尚算可以,口感也不錯。

😒煎鱈魚柳$168~這個菜式中日西混合,湯有杞子薏米,配了舞茸,再加一個煎鱈魚柳,Menu湯叫煙肉昆布湯,完全飲唔到呢一個味道,鱈魚柳的size 又係3啖可以食曬🤪,唔知以為自己去咗食法國菜。(不過可能法國菜那些主菜仲豐富過佢哋。

炸香檸胡椒鵪鶉$128~不過不失,最好味可能係熱辣辣嘅蝦片。

我們另外叫了混合果汁和另一款金奇異果果汁🍹,賣相可以,放一些食用花放上面裝飾一下。

另外叫了龍眼latte, 飲到桂花味與蜜糖味,龍眼味就冇乜。

最後仲叫了兩款甜品,分別是🍑蜜桃撻和柚子卷蛋。

總括而言,如果純粹想去搵個地方,坐下來食少少嘢,傾吓計,這可能是一個不錯的選擇,但如果是想搵美味的食物,這裏就不太適合,食了$1200,(我們不是大食的人)唔知自己食了什麼,比起下一篇介紹的將軍澳地中海餐廳,有過之而無不及⋯同樣的人數與同樣的價錢,食物與服務的質素實在差太遠,這裡無什麼服務,連付款也要出去付,水也自己倒,但有加一服務費😗。

Btw , 我們之後要去聯和墟買雞髀包食。

🐙八面威風
😒煎鱈魚柳