2013-05-28
星期日晚跟女友在旺角晚飯逛街後, 時間不晏, 又有點口喝, 便想找個店子坐下喝點東西.家樂商場的星星克已爆滿, 想找對位子幾乎是不可能的事, 想想看也真的有原因.於是就到了一門之隔的地下商場, 其實早前就經過了好幾次18 grams, 都未曾試過其實我很喜歡它的裝修, 於是今次打算一試.落到去, 已經唔多人, 可能夜啦, 同星星克真係天壤之別.因為夜了, 第二天又要返工, 所以我沒有叫咖啡的打算, 怕回家睡不著.於是要了一杯芒果特飲, 唔記得叫咩名了.反而女友叫了杯榛子咖啡.同星星克一樣係去收銀買, 不過佢會送落檯, OK本來想食少少甜點, 不過可以夜了關係, 餅櫃無乜選擇,淨返個D, 都揀唔落手, 賣相認真麻麻所以只係飲野.飲品到檯, 老實講, 女友杯榛子咖啡唔差, 拉花都好靚, 不過就認真細杯兼且貴.我杯芒果特飲就真係假到飛天, 得個甜字, 求其落D糖水加塊薄荷葉夠膽收我成40蚊...老實咁講, 真係10蚊都唔會俾少佢, 幾啖就飲完, 個下都有D火架.唔知點解呢度會有咁多笑面, 我就一定冇下次架喇~因為貴得唔值.去石頭坊仲好過, 如果唔係飲咖啡既話.我相信佢咖啡係好, 同野食都唔差
其實我很喜歡它的裝修, 於是今次打算一試.
落到去, 已經唔多人, 可能夜啦, 同星星克真係天壤之別.
於是要了一杯芒果特飲, 唔記得叫咩名了.
反而女友叫了杯榛子咖啡.
同星星克一樣係去收銀買, 不過佢會送落檯, OK
本來想食少少甜點, 不過可以夜了關係, 餅櫃無乜選擇,
所以只係飲野.
去石頭坊仲好過, 如果唔係飲咖啡既話.
我相信佢咖啡係好, 同野食都唔差, 但杯特飲真係好冇誠意.
令到我對既幻想破滅喇
所以難怪星星克咁多人囉!