2015-08-20 2467 瀏覽
今次係我第一次寫食評,有啲長氣唔好意思。 -泊車因為可以免費泊車(先到先得),當日我地Book左7點就大概6點半去到,到左係交低車匙代客泊車,啲位好窄亦都唔多,揸車既朋友要考慮下啦。-環境一出門轉左,平時我見啲服務員都係企喺一個centre入面,但呢度既人係會周圍走,見到你轉左就會行埋黎同你check booking,十足十婚宴入面啲姊妹(衣著都好似)。入到去,坐張雙人枱,枱之間既間隔都好窄 (大概一個手臂位),隔離有人坐既話就會聽到啲對話。過左7點半仲慘,可能因為啲內地人黎購物就入住呢間酒店,我諗6-7成人都係同胞,之後嘈雜程度同酒樓飲茶無異。Food centre 一字排開,最頭係海鮮,之後到頭盤小食、芝士,然後熟食…如果咁岩海鮮好多人排緊隊,咁就會阻住人攞其他食物,不過好彩我攞野食未有咁既情況發生。-食物熟食有8-10款,不過唔太吸引,有龍利柳、薄牛扒、雞肉串、小籠包、咖哩、薄餅…有兩款湯,男友飲左一碗磨菇湯話唔太好飲。海鮮當日有蝦、青口、翡翠螺、蟹腳、龍蝦及兩款即開生蠔。螺:開頭兩隻都ok,幾清甜,但再encore時就食到有啲沙。蟹腳:都幾大隻,我唔鐘意食得太咸所以少少咸已經
今次係我第一次寫食評,有啲長氣唔好意思。

-泊車

-環境

-食物
海鮮當日有蝦、青口、翡翠螺、蟹腳、龍蝦及兩款即開生蠔。

蟹腳:都幾大隻,我唔鐘意食得太咸所以少少咸已經覺得夠味。

龍蝦:服務員每次一refill啲內地人就衝出去攞九秒九無晒,加上見到無膏,放棄左。

生蠔:一款澳洲蠔,男友形容為好似錶面咁大隻。不過因為細隻就可以食到幾打,同埋唔太咸,我唔鐘意食蠔都食到。

一款美國蠔,大隻啲,男友話好咸,唔岩食。

埋單openrice coupon 7折 $398/1
已列入唔會encore既buffet
海鮮類
美國蠔(中間),澳洲蠔(外圍)
2015-08-19
慶祝紀念