「燈籠滷味」主打台灣夜市入面既「滷味」小食,係台北師大夜市嘅人氣滷味舖,2020年3月喺香港開業,次次行過都見到好長人龍,轉到去隔離後巷,我今日都排左半個鐘左右😂 餐廳門口有點餐紙同筆,可以係門外揀好食物,到你入店既時候就可以落單。餐廳有兩層,裝修感覺復古,牆上貼滿台式海報,仲播住一啲台灣歌! .📌鴨血雞翼油麵 $30餐廳有最低消費,每位$30。今日我叫左個油麵$10,餸我簡左鴨血$10同 雞翼$10!其實就好似港式車仔麵咁自選配料!份量亦比預期中少!食之前最好撈勻,避免時鹹時淡!整體滷味滷得唔夠入味!.📌 蘋果鹽酥雞 $38鹽酥雞上枱暖身,唔係好熱,份量好少,但係都炸得香脆,雞肉粒係一口size,方便食!炸粉夠薄,調味適中,唔會太鹹!本來以為會炸埋啲蘋果,但原來係蘋果片on side 配鹽酥雞!切片蘋果感覺清新,可以中和鹽酥雞既油膩感.📌 黑糖珍珠奶茶 $24自選簡左半甜正常冰!有淡淡既奶香,甜甜既黑糖味,茶味都算足夠! 黑糖珍珠有咬口,連心入面都夠黑糖味👍🏾 .Overall ,一般,無咩驚喜!可以唔洗得登去排隊食!未必會再食第二次!.一齊飲飲食食啦😌🤣
📌鴨血雞翼油麵 $30

📌 蘋果鹽酥雞 $38

📌 黑糖珍珠奶茶 $24

Overall ,一般,無咩驚喜!
可以唔洗得登去排隊食!未必會再食第二次!

一齊飲飲食食啦😌🤣
30 分鐘 (堂食)