今日一班女人出黎慶祝聖誕節,又係有大有細講左大半年要試呢間出名嘅餐廳,芝士控嘅我舉腳贊成由我2點幾去到餐廳攞位先,條人龍都已經好長!點解下午茶時段都可以咁長龍餐廳貼心地俾左個pager我,有位時會有signal。仲留左我電話等餐廳隨時打俾我!等我可以周圍行,因為餐廳同我講要等40-60分鐘,但pager接收範圍只限20米,其實20米又行得啲乜呢終於我都行到LCX嗰邊,到3點幾餐廳打電話黎話執緊枱,即call到左附近嘅朋友們仆過去,不過原來要過半數人到左先入得,同餐廳解釋左各人都就到,餐廳話入座計2小時交枱,我地就可以入座仲有房仔坐添班女人揀左一陣,終於揀好哂要食嘅野先黎2大籃麵包,啡色嗰個甜甜哋,好軟熟,好味喎!炸魷魚,脆粉唔太厚,夠鬆脆!黎到餐廳嘅主角 - 芝士蛋糕!我地班女人真係非常期待!7大2小,話叫5件,個waitress見我地都食左咁多野,雖然女人另外有甜品胃啫,建議我地叫4件好啦要讚一下,呢間餐廳嘅芝士蛋糕嘅質感軟軟哋、夠creamy,唔太硬身,所以唔會話食一、兩啖就滯到上心口嗰種,同埋我覺得太硬身嘅cheese cake反而帶唔出個cake應有嘅芝士味食左2個鐘,傾得好開
今日一班女人出黎慶祝聖誕節,又係有大有細
講左大半年要試呢間出名嘅餐廳,芝士控嘅我舉腳贊成

仲有房仔坐添

班女人揀左一陣,終於揀好哂要食嘅野

先黎2大籃麵包,啡色嗰個甜甜哋,好軟熟,好味喎!

LUAU 夏威夷盛宴沙律

炸魷魚,脆粉唔太厚,夠鬆脆!
炸魷魚

EVELYN'S 伊芙琳至愛粗管通粉

炸芝士通心粉球

乜都有薄餅

黎到餐廳嘅主角 - 芝士蛋糕!

鹹焦糖芝士蛋糕

青檸芝士蛋糕

雲呢拿籽芝士蛋糕

LINDA’S琳達特濃朱古力蛋糕

食左2個鐘,傾得好開心,下午茶黎講其實都夠嘅。呢間餐廳食物嘅份量全部都大份,多啲人share多幾款真係唔錯。到俾錢嗰時,食左咁多野,除返開7個女人(唔計小朋友)都係每人$180,個個女人都話乜咁抵食嘅
2017-12-25
聖誕節