✨🥞最有名氣疏乎厘𝘗𝘢𝘯𝘤𝘢𝘬𝘦店之一限定三食微笑𝘗𝘢𝘯𝘤𝘢𝘬𝘦 ·͜·睇埋文字再決定去唔去朝聖😌當日慕名到呢開名氣沖天嘅疏乎厘甜品店朝聖,被𝘚𝘮𝘪𝘭𝘦 𝘗𝘢𝘯𝘤𝘢𝘬𝘦 嘅迷之微笑感染就叫咗佢🤣,點知笑唔到到最後... 🥞 𝘗𝘳𝘪𝘮𝘪𝘶𝘮 𝘚𝘮𝘪𝘭𝘦 𝘗𝘢𝘯𝘤𝘢𝘬𝘦 $138👉🏻賣相Pancake Size偏細同厚實🤔,有別於空氣感路線,擺碟亦比較樸素😂,除咗一短唧花,就只有一粒微笑小饅頭👉🏻食法 & 味道❶ 官方建議先食用咸食流心蛋漿底層,當排除萬難成功移走上兩層之後,見到橙黃暖烘嘅蛋醬蠢蠢欲動,的確幾安慰☺️🥰 味道係普通蛋黃漿味,不過不失❷ 第二層為忌廉朱古力脆片,忌廉線滑,朱古力亦發揮打破單調口感之作用,惟兩者份量不足,特別係朱古力脆片😟未能滿足甜品控嘅渴求🥺 ❸食到頂層都佛系了🧘🏻‍♀️,如表面所呈現,就係雜果小顆粒加小量忌廉👉🏻環境為商場內半露天餐廳,座位唔算擠擁亦唔算闊落,裡面少許侷促和嘈吵,衛生環境尚有改進空間🧐👉🏻整體感覺就呢款微笑Pancake而言,食法係幾特別,惟價格未能反映係味道賣相以及環境上,CP值略低🥲,不過見佢哋嘅招牌疏乎厘pancake幾吸引,可能更值一試😜

睇埋文字再決定去唔去朝聖😌

🥞 𝘗𝘳𝘪𝘮𝘪𝘶𝘮 𝘚𝘮𝘪𝘭𝘦 𝘗𝘢𝘯𝘤𝘢𝘬𝘦 $138