2023-06-02 118 瀏覽
✨✨落雨天氣,令本身plan既戶外活動改左,今次決定食下日本菜,我覺得質素真系極高,商務午餐性價比都好高。我地叫左兩個不同既商務午餐,我的主要有:鮑魚,刺身兩點(赤身,深海池魚),燒物盛 四品(牛舌,五花腩,白鱔,粟米),個人比較中意燒物,特別系燒牛舌,真系好正,佢腍身得嚟有咬口,一啲都唔韌,而且牛味極濃!五花腩肥瘦均勻,肥肉同瘦肉的層次分明滿口油香。☀☀朋友既同我既差不多,就是燒物盛 四品有些不同,佢既系牛小排,白鱔,千兩茄子,免治雞肉棒。免治雞肉棒香脆外皮加上雞肉香氣,非常美味 ❗ 雞肉口感軟綿 入口肉汁濃鬱。仲有壽司四貫(赤身,金目鯛,深海池魚,赤背),全部都好新鮮。我地既套餐中包括左黑魚子蒸蛋,漬物,天婦羅丼,吸物(麵豉湯)同埋甜品/咖啡。💫💫🌝另外,餐廳交通都好方便,可以系紅磡站行幾分鐘就到, 👓🕶️真系令人回味無窮,全部都好好味,而且裝修都好特別,真系難得!