Ocio呢間舖係大圍都聽過 不過今次特登出到TKO搵frd子去食佢tea 呢間入面setting行文青休閒風 啲佈置彷似西式cafe露天茶座 坐落心情都好啲🤭不愧迎合到佢店名Ocio嘅西班牙文意思「休閒」☺️嗰熊仔好似睇動畫嗰啲係森林焗年輪蛋糕嘅公仔咁得意🐻好match嗰theme再令我幸福嘅係連播嘅bgm有aespa、bts嗰啲 就連非主打歌都播 認真有taste!。。。🦔👉鑊仔法式吐司 配楓糖漿 $65估唔到佢啲散叫甜品咁高質!比起平時食開嘅waffle 當下更想食下啲厚toast 結果上枱真係幾grand🤩唔好睇少佢份法式吐司 巨型的厚 包控表示很興奮!! 外脆內軟 好香雞蛋味 每啖襯杏仁片+雪糕咁食好滿足 入面似浸咗蛋黃汁嘅分層 但食落係奶黃般的甜、有焗蛋白咁soft嘅質感😋吐司邊唔算硬 都易入口。。。🦔👉香煎石班柳伴薯蓉 $85睇落裝飾真係幾artistic! 好鍾意薯蓉質感夠綿 份量都幾多🤭撈埋香草忌廉汁食感覺不錯!條石斑柳外表好夠香煎但又唔油膩 肉質不過不失 係陣皮真係難離難捨啲 雖然係主角 但我喜歡薯蓉多啲^^🥣是日餐湯龍蝦湯 忌廉滴落嘅線條幾講究的靚 味道不太濃 唔係濃

👉鑊仔法式吐司 配楓糖漿 $65

👉香煎石班柳伴薯蓉 $85
🥣

是日餐湯龍蝦湯 忌廉滴落嘅線條幾講究的靚 味道不太濃 唔係濃稠嗰種 幾啱呢個天氣🤪飲完又唔會頂胃阻住我開大餐

👉鮮奶咖啡☕跟餐送$33餐飲
補咗差價要咗杯latte 拉花尚可 味道真係令人熟悉得百感交集😂flavor that so accessible!

👉芝士薯條 跟餐+$48
下午茶小食真係唔少得薯條🍟聞落真係有金拱門咁香 但平均每條都長啲粗啲 同樣係脆口但擺耐咗會腍啲 不過重點梗係落咗唔少熱溶芝士+芝士醬 要拉絲其實都做到 凍咗又真係更硬咗地 不過少少地蘸芝士醬食味道已不錯