2018-04-29 135 瀏覽
相約老朋友吹水, 最適合就係食放題~ 可以任飲任食任傾, 起碼可以安安樂樂坐到2個鐘又唔會俾人迫走 ^^最後朋友揀左”大喜屋”放題, 因為見到9點後有85折, 幾抵食~呢度既飲品係要用order紙點, 唔駛自己出去拎, 而且速度好快, 果頭俾完order 紙, 唔駛5MIN就會拎D野飲俾我地~ 仲有冷熱清酒、梅酒選擇, 飲返幾杯都已回本了~首先黎兩個小食開胃下先: 珍味螺肉 & 芝麻八爪魚燒物熟食都有相當的水準! 其中我最愛既係燒香草羊鞍, 味道不會羶而且肉質軟淋. 燒日本番薯仔, 放題"必"食! 細細粒, 又甜又重番薯味, 正! 仲有燒鯖魚, 加少少檸檬味道更加好!天婦羅都炸得唔錯, 皮好薄, 特別係紫薯, 好甜, 真係幾好味~ 不過大件左少少, 食完一件已經飽飽刺身一定係少不了, 仲要大量咁食先痛快~ 甜蝦、 鮑片、三文魚、帶子, 仲有我最愛既長腳蟹呀~~~ 食完仲encore左兩around, 痛快~~~炸物有芝麻雞奕、紫心香芋丸、炸吉式蝦及芝士年糕. 芝麻雞奕雖然好炸, 但真係好香, 有濃濃的芝麻味, 所以熱氣都冇有怕, 食左兩隻, 呵呵~鮮魚濃湯野菜鍋最後仲有甜品, 可選mo

首先黎兩個小食開胃下先: 珍味螺肉 & 芝麻八爪魚

刺身一定係少不了, 仲要大量咁食先痛快~

鮮魚濃湯野菜鍋

最後仲有甜品, 可選movenpick 同haagen-daz雪榚, 雖然每人只可以叫一杯, 但絕對足夠, 因為已經食左好多野, 食埋呢個甜品就好滿足了~~