雖然距離飛既日子好似越黎越近✈️但係始終都係唔知幾時先可以起行🥴幾年冇飛過,鬱到連皇太后都有思鄉病😮‍💨所以又係我做野既時候😌依家就話俾你聽👂🏻只要你踏入門口🫵🏻就即刻有去左日本🇯🇵,返左鄉下既感覺🫶🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ☀️Lunch Menu☀️🔸前菜 : 沙律菜🥗好新鮮,配既沙律醬汁食落甜甜地🤓🔸自家麵豉湯🥣 : 超足料,入面有海帶 • 白蘿蔔 • 菜,冇過鹹。🔸珍珠米白飯🍚🔸野飲☕️.▪ 特上刺身定食 ($290)真係冇改錯名,總共有𝟕款唔同既刺身😌連底下伴碟既都用左唔同顏色既珊瑚草墊住😎非常講究,真係超𝐃𝐞𝐥𝐮𝐱𝐞🤩刺身分別有拖羅💗 • 油甘魚🐟 • 三文魚🧡 • 海膽🧡 • 帆立貝🤍 • 牡丹蝦🦐 • 八爪魚🐙全部刺身🔪勁勁勁厚切🥰好新鮮💦 • 鮮甜,魚油油脂超豐富😝咁多款刺身入面最鍾意係海膽🧡真係超級鮮甜 • 完全冇腥味🤤.▪ 鐵板和牛薄燒 拼刺身三點定食 ($298)和牛薄燒有𝟒件🐃表面少少🤏🏻焦香,和牛油脂勁豐富🤤因為捲埋🤲🏻,所以將和牛既油脂包住鎖住🤌🏻晒係中間食完之後濃濃既牛油脂🐃,就變左係我個咀中間包住👄旁邊仲
雖然距離飛既日子好似越黎越近✈️
但係始終都係唔知幾時先可以起行🥴
幾年冇飛過,鬱到連皇太后都有思鄉病😮‍💨
所以又係我做野既時候😌
依家就話俾你聽👂🏻只要你踏入門口🫵🏻
就即刻有去左日本🇯🇵,返左鄉下既感覺🫶🏻
☀️Lunch Menu☀️
🔸前菜 : 沙律菜🥗好新鮮,配既沙律醬汁食落甜甜地🤓
前菜

自家麵豉湯🥣

🔸珍珠米白飯🍚
🔸野飲☕️
▪ [I] 特上刺身定食 ($290)
真係冇改錯名,總共有𝟕款唔同既刺身😌
連底下伴碟既都用左唔同顏色既珊瑚草墊住😎
非常講究,真係超𝐃𝐞𝐥𝐮𝐱𝐞🤩
全部刺身🔪勁勁勁厚切🥰
好新鮮💦 • 鮮甜,魚油油脂超豐富😝
咁多款刺身入面最鍾意係海膽🧡
真係超級鮮甜 • 完全冇腥味🤤
[I] 特上刺身定食 ($290)

▪[8] 鐵板和牛薄燒 拼刺身三點定食 ($298)
和牛薄燒有𝟒件🐃
表面少少🤏🏻焦香,和牛油脂勁豐富🤤
因為捲埋🤲🏻,所以將和牛既油脂包住鎖住🤌🏻晒係中間
食完之後濃濃既牛油脂🐃,就變左係我個咀中間包住👄
旁邊仲有幾款蔬菜🥒🍆🍄🥦
𝐝菇菇🍄中索晒啲牛汁

另外配刺身三點 三文魚🧡 • 油甘魚🐟 • 帆立貝🤍
都係勁厚切🤌🏻 • 新鮮💦
[8] 鐵板和牛薄燒 拼刺身三點定食 ($298)

仲有汁煮蘿蔔,入晒味,好淋冇渣😝

▪️野飲 ▪️
(跟餐可揀凍❄️ / 熱🔥 咖啡 · 奶茶 · 檸茶 ·檸水)
▫️凍❄️ • 檸檬茶($0)
▫️熱🔥 • 奶茶 ($0)

💕題外話,皇太后問我幾時再食🫢
今次食左晏,我決定下次夜晚黎,飲埋酒🍻
一定勁好𝐅𝐞𝐞𝐥💃🏻
🔺免收加𝟏𝟎%服務費🙆🏻‍♀️
🔺食材會用當日飛機貨✈️,日本直送🇯🇵,用當日最新鮮既食材🌊
🔺店長哥哥好𝐍𝐢𝐜𝐞🙇🏻‍♂️,又超用心詳細介紹 & 推介唔同餐牌📖上既野食
🔺𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐌𝐞𝐧𝐮☀️可以用兩類黎分👍🏻
👉🏻主要係定食或刺身飯為主
👉🏻另一種就可以滿足到貪心既我🤭,係以拼既形式,即係𝟏款入面有齊𝟐類野🤗
🔺夜晚🌙仲有𝐎𝐟𝐟 𝐌𝐞𝐧𝐮
🔺𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤 𝐌𝐞𝐧𝐮🍹有酒精🍶 • 無酒精🥤既野飲都有
🔺裝修 • 佈置到好似日本🇯🇵當地居酒屋🏮咁
🔺除左一般座位,仲有部份係卡位🛋,有鐵板燒🔥位,滿足晒唔同客人既喜好。