2021-08-20
今次就試下依間用霓虹燈裝修既餐廳 望真啲原來係電影‘國產凌凌漆’既佈置黎 好有心思😚.連menu都印住機密文件🤭 除佐一系列既酒類 小店另有brunch menu同埋生蠔🦪供應~~.▫法式田螺薯蓉焗油炸鬼 $78 見到配搭油炸鬼覺得好特別😳 田螺大大粒彈牙帶點嚼勁 搽咗一大pat蒜所以好香口 個薯蓉好creamy 夾埋一齊食好match😆先有蒜味再有牛油香 最後再夾層脆口既油炸鬼 冇咗平時嗰種油膩感 反而口感豐富左~.▫BBQ極黑豚排骨 半份 $238好貼心地比我影咗相先 再幫我地拆骨食😛 雖然話半份但都切咗大約5-6件~ 都幾多肉 bbq醬夠入味但唔會過濃 食落都嫩口同juicy😍 除佐沙律菜同薯蓉 仲有烤茄子🍆翠肉瓜 蕃茄粒做伴碟~.▫️virgin colada $58▫️lyche soda $58好夏天feel既飲品😂 應該係菠蘿溝佐d椰奶 飲落有啲似milkshake 幾香滑~ 夏天真係好鐘意飲梳打 貪佢有氣😛 依稀會飲到荔枝味 但唔算好重desu.總結,食物質素唔錯 feel到小店幾有誠意去經營~ 要讚揚下個薯蓉好好食 沙沙der🤤 田螺嘅配搭夠特別 黑豚排骨都整得嫩口入味
▫法式田螺薯蓉焗油炸鬼 $78
法式田螺薯蓉焗油炸鬼
法式田螺薯蓉焗油炸鬼
▫BBQ極黑豚排骨 半份 $238
BBQ極黑豚排骨
▫️virgin colada $58
▫️lyche soda $58
總結,
食物質素唔錯 feel到小店幾有誠意去經營~ 要讚揚下個薯蓉好好食 沙沙der🤤 田螺嘅配搭夠特別 黑豚排骨都整得嫩口入味 一大班人黎就可以試多啲順便飲返兩杯😛