2021-08-31 340 瀏覽
個個都話舖頭好隱蔽,其實舖頭真係好隱蔽。今日叫咗隱世黑伝,加叉燒兩枚再加日本溫泉蛋。其實佢個麵本身已經有兩嚿叉燒同一隻溫泉蛋,大家加嘅時候要注意食量!上到嚟個賣相都okay,一個沾麵嘅湯加上一碗面。個麵嘅份量都幾充足,都夠一個成年男人食嘅~黑伝,即係黑蒜油味。佢個湯頭幾厚幾濃嘅,將麵點落去都掛到上啲麵度。味道方面都有黑蒜味,本人就再落埋佢隔離啲炸蒜,真係好食㗎~不過湯太鹹,我覺得可以調整吓。咬開隻蛋,佢係流心嘅,完全冇問題,而且都幾入味。係好食㗎。佢啲叉燒有煎(可能係用火槍燒?)過,增添咗啲香氣,而且佢有肥瘦均勻,食落唔會乾。我食完所有嘢之後,都未覺得會太口乾,但都有少少口乾,可能同佢鹹有關。anyway,唔算太驚艷,但起碼係好食。
個個都話舖頭好隱蔽,其實舖頭真係好隱蔽。

咬開隻蛋,佢係流心嘅,完全冇問題,而且都幾入味。係好食㗎。

anyway,唔算太驚艷,但起碼係好食。