2017-11-15 203 瀏覽
以前每次黎九龍城都係食泰國菜,不過呢次黎到係想食日本野。一入間餐廳門口有好多飲品,而且飲品都係大牌子飲品,另外值得一提佢飲品仲有埋酒精類,有啤酒,apple cider, jolly shandy...等等,飲品方面絕對唔馬虎!另外好多雪條選擇,見到都興奮。💃🏻另外仲有好多甜品選擇,正入去坐低,原來餐廳好大,食物種類好多,不過每項種類入面選擇就唔太多,好彩刺身有既都係我同朋友鐘意食既三文魚、甜蝦、帶子、馬刀貝...因為得兩個人食,廢事晒野食,所以我地每round 都order 好少。 刺身質素不過不失,甜蝦係好'鯰' 質地👍🏻值得一試 叫咗幾round 就開始飽飽地壽司方面,我地揀咗少量試下,不過不失我地兩個叫咗壼熱清酒,酒精濃度偏低,易入口一路食一路聞到好香榴連味,係menu 搵搵搵,原來有樣榴連炸彈,即刻order 試,啖啖榴連味,好食👍🏻另外叫咗份清酒煮蜆,好大份,而且幾乎隻隻都有肉叫咗兩隻焗蠔,好入味,不過蠔就細隻咗少少另外原來間餐廳仲有個corner 係自助式,好多熟食,同埋自助式斟水Overall, 以呢個合理價錢, 食物質素又ok, 值得試試!由於太飽關係,我好多野都無試
另外好多雪條選擇,見到都興奮。💃🏻另外仲有好多甜品選擇,正

壽司方面,我地揀咗少量試下,不過不失

我地兩個叫咗壼熱清酒,酒精濃度偏低,易入口

另外叫咗份清酒煮蜆,好大份,而且幾乎隻隻都有肉

叫咗兩隻焗蠔,好入味,不過蠔就細隻咗少少

Overall, 以呢個合理價錢, 食物質素又ok, 值得試試!由於太飽關係,我好多野都無試到,絕對可以再有下次!

2017-11-02