2009-08-12 91 瀏覽
屋企好耐冇出街吃飯,剛好有人生日 BUT 。因已去過九龍灣/Mega Box 的百樂門宴會廳(包括飲茶和晚飯),所以今次就試下尖東百樂門,仲有喺上星期六巳訂了"龍蝦球魚翅全包宴"半席($788/6位)。原本諗住Mega Box 百樂門幾靚,地點在尖東應該不差,可能仲靚添,點知去到個大禮堂間咗做跳舞,d音樂聲好大聲!到囉位的時候是安排我坐喺樓梯隔籬,前面仲有一家人訂左3圉檯(12人1圍),大人同小孩都嘈到死,冷氣又唔夠,愈食愈熱,又冇伙計,重衰過坐大牌檔。而家講一吓個餐:龍蝦球伊麵底(上湯): 一般五福臨門大併盆: 乳豬冧左,义燒好肥XO醬翡翠雙蚌: XO醬棘左d,雙蚌得5、6件香脆海鮮卷: 一般紅燒竹笙蟹肉翅: 一食就知用粉開清蒸大海斑: 都算幾好飽汁花膠扣玉掌: 花膠冇味, 玉掌冧到自動去骨炸子雞: 一般炒飯: ok鮮百合紅豆沙: 冇食,唔知生果大併盆: d 菠蘿可以甜過d西瓜,西瓜紅到好假完全唔覺得lee間是洒樓(冇見過個大禮堂),仲有好似坐喺樓梯底吃飯咁,又冇冷氣。***因本人先拿位,屋企人又差不多到,所以冇即刻轉地方,好後悔。***仲有以後都唔會再去百樂門,所有百樂門都唔會再去
屋企好耐冇出街吃飯,剛好有人生日 BUT

而家講一吓個餐:
龍蝦球伊麵底(上湯): 一般
五福臨門大併盆: 乳豬冧左,义燒好肥
XO醬翡翠雙蚌: XO醬棘左d,雙蚌得5、6件
香脆海鮮卷: 一般
紅燒竹笙蟹肉翅: 一食就知用粉開
清蒸大海斑: 都算幾好
飽汁花膠扣玉掌: 花膠冇味, 玉掌冧到自動去骨
炸子雞: 一般
炒飯: ok
鮮百合紅豆沙: 冇食,唔知
生果大併盆: d 菠蘿可以甜過d西瓜,西瓜紅到好假

***仲有以後都唔會再去百樂門,所有百樂門都唔會再去
2009-08-11