2019-03-07 104 瀏覽
係Instagram見到呢間餐廳間唔中會賣下廣告,而且成日都做優惠,而且選擇又夠多,所以今日返學前同朋友一齊黎食個午餐。餐牌每兩星期就更新一次,真係唔怕會悶👍🏻所有套餐都會奉送餐湯、多士同埋餐飲。《是日餐湯—雜菜湯》食野前暖一暖胃,餐湯絕唔馬虎,有大量菜粒,飲落清甜,多士亦好脆口👍🏻《烤法國雞胸配意粉》$59第一次食諾曼第汁,幾好味👍🏻雞胸好大塊,又厚身,烤得夠淋,有焦香!不錯👍🏻但略嫌意粉偏淋身。《挪威煙三文魚拉絲水牛芝士手工薄餅》$59Pizza係心形狀,幾特別。有四大件,好足料!大量菜粒同芝士係面,剛上枱真係熱辣辣,一扯真係有拉絲效果,好治癒!入口啖啖芝士既感覺真係好滿足呀。薄餅底同邊都烤得好脆,麵團鬆軟,推薦!《慢煮澳洲牛肉眼扒配意粉》$69肉眼扒同樣大大塊,肉質軟嫩入味,味道唔錯。不過太多筋位,所以咬得好費力。《荔枝伯爵紅茶》$58(跟餐+$36)超大壼!入面好多果肉。茶得好濃同時唔會飲到茶楂、果味都好出👍🏻👍🏻 呢度既性價比真係幾高,套餐唔貴之餘又唔收加一,跟餐既多士同餐湯都好高質,食完真係好飽肚👍🏻仲有即磨咖啡飲,下次再黎試!

《是日餐湯—雜菜湯》

《烤法國雞胸配意粉》$59

《挪威煙三文魚拉絲水牛芝士手工薄餅》$59

《慢煮澳洲牛肉眼扒配意粉》$69

《荔枝伯爵紅茶》$58(跟餐+$36)