2019-03-30
吃吧係聽同事推介的, 之前同老爺慶祝生日時候食過一次, 嗰陣試左佢signature嘅德國豬手, 今晚諗唔到食咩,又同老公拱左出去旺角,就再嚟呢間。叫咗一個小食拼盤,兩個Main, 兩杯飲品。吃吧招牌拼盤小食拼盤包了5款小食,每款兩件, 全都是精緻食品並非炸物, 包括青蘋果鵝肝酥盒, 水牛城芝士蕃茄串, 蟹肉牛油果, 黑魚子鵪鶉蛋及 煙三文魚。 每樣都清新可口,當中最欣賞是青蘋果鵝肝酥盒, 用青蘋果嘅酸味中和鵝肝的油膩感覺。飲品方面,老公叫了樽好重果味嘅手工啤,我就叫咗杯特色梳打。 特色梳打內有好多雜果,而且侍應即場幫你打梳打水,味道酸酸甜甜,好飲。主食方面叫了烤西班牙豬肋骨同埋慢煮甜酒燴和牛面頰, 兩個質數都好高。烤豬肋骨,侍應有提到係配薯條, 但估唔到係配雙色薯條( 番薯/薯仔), 薯條切細條, 炸得香口,加上鹽花 ,唔使點茄汁都好好味。 豬肋骨燒烤醬超濃郁 ,豬肋骨已經切好了一條條,方便食用, 每一條都多汁軟嫩, 入口鬆化。慢煮甜酒燴和牛面頰, 上面嘅花瓣可以食用, 慢煮出來的面頰,肉質鬆化無比,無筋,份量不少, 底下墊了薯蓉, 充分吸收了牛肉汁, 飽肚又美味。作為一間非地鋪嘅食
叫咗一個小食拼盤,兩個Main, 兩杯飲品。
吃吧招牌拼盤
作為一間非地鋪嘅食肆經營不易, 唯有水準可以留住客人, 要繼續保持住食物水準
吃吧小食拼盤
吃吧梳打特飲