2022-12-17
呢日同朋友喺旺角行完街搵地方醫肚近排天氣凍凍哋,大家異和同聲話打邊爐經過瓊華中心 ,見到食肆林立,火鍋店都有好幾間朋友見到”牛大人”就即刻話去9️⃣字樓,皆因佢試過觀塘嘅”牛大人”,大力推介呢間火鍋店有3款套餐 同 10款湯底選擇火鍋醬料區嘅選擇有十幾款(朋友特別盛讚有”烏醋”較少見嘅選擇)無限量添加嘅火鍋配料及小食選擇近百款可以安坐座位scan QR code 落單又可以出外走走,去自助火鍋配料區自選配料及飲品呢晚揀咗deluxe 版嘅”120分鐘澳洲極上和牛吃到飽套餐” 配 ”牛大人紅燒牛骨鍋” 🐮火鍋湯底味道香濃,食完又無口渴感👍🏻 呢晚試咗大概20幾款配料,小食 同 飲品揀咗以下10款特別喜歡嘅同大家分享🔸澳洲M9和牛牛丸 (呢款配料係”澳洲極上和牛餐”限配每人兩粒,如果想encore,亦可到「收費食品」項目落單)🔸黑松露海鮮漿(呢款「期間限定」,黑松露味夠晒香濃😌)🔸安格斯牛小排 (呢款又係”澳洲極上和牛餐”先可以order 嘅,encore, encore 再encore😋)🔸手切封門柳 (牛味香濃)🔸台灣鯛魚片 (啱晒喜歡食魚魚🐟嘅我)🔸美人花膠 (滋補養顏🧏🏻♀️)🔸爽脆炸
呢日同朋友喺旺角行完街搵地方醫肚
近排天氣凍凍哋,大家異和同聲話打邊爐
經過瓊華中心 ,見到食肆林立,火鍋店都有好幾間
呢間火鍋店有3款套餐 同 10款湯底選擇
無限量添加嘅火鍋配料及小食選擇近百款
可以安坐座位scan QR code 落單
又可以出外走走,去自助火鍋配料區自選配料及飲品
🐮火鍋湯底味道香濃,食完又無口渴感👍🏻
呢晚試咗大概20幾款配料,小食 同 飲品
揀咗以下10款特別喜歡嘅同大家分享
🔸黑松露海鮮漿(呢款「期間限定」,黑松露味夠晒香濃😌)
🔸手切封門柳 (牛味香濃)
🔸台灣鯛魚片 (啱晒喜歡食魚魚🐟嘅我)
🔸美人花膠 (滋補養顏🧏🏻♀️)
🔸爽脆炸魚皮 (真係脆卜卜㗎~)
🔸瓜仔雞水餃 (難怪成為店舖標榜「必吃」之選)
🔸魚香皮蛋豆腐 (配附大量木魚絲同肉鬆,好香口嘅呢~)
🔸 冷泡茶(“白桃烏龍”桃味香濃,“洛神花茶”顏色吸引)
呢到嘅火鍋配料及小食選擇真係意想不到嘅多,而且有質素,呢晚試咗大概四份一;另外仲有4款湯底好想試(台灣鳳梨雞、帝王食補薑母鴨、台中蒜頭雞、阿嬤養生濃湯);同埋呢到食物上枱有速度,地方光猛企理,員工勤快有禮,正價時段deluxe版收費都係$328加一,仲要有埋飯後甜品添,真係性價比超高👍🏻👍🏻