2009-02-26
周三晚心血來潮個口好痕,所以來左呢度o趙彈牙烏冬﹗9:00pm先來到,等左都唔洗兩分鐘已經有位坐喇,仲要係四人枱,岩哂我呢0的歐陸身型人士﹗第二次來吃,工友點左我上次叫的親子蟹柳烏冬,我就一向貪心地點左雜錦烏冬﹗先談小吃,今次試左炸蝦薯餅,跟餐$15有兩件,以薯仔絲加上大量香蔥、蘿蔔絲及蝦粒炸成,熱辣辣的香脆,味道有點像薯餅只是以薯仔絲炸成更加脆口,最愛係佢有好多蔥,惹味﹗再來的是香炸雞皮,好老實講呢個真係超不健康的食物,係人都教唔好食雞皮,仲要用佢來炸,膽固醇反式脂肪倍升,不過老饕必會明白雞皮正是雞的靈魂所在,特別是雞翼,沒有皮我寧願不吃﹗炸得十分之香脆可口,食得出雞皮油份的豐膄,雖然工友食到第二塊已經有罪惡感產生,我依然故我都係一塊接一塊放入口,如果有杯冰凍既麒麟啤在手,應會更加享受﹗工友的烏冬上次品評過今次不談,如要資料可睇番對上一次的食評,只想說味道沒變﹗我的雜錦烏冬有豬軟骨、雞扒、日式魚旦、菜、冬菇、炸蝦及蟹柳等,其實吃的重點是烏冬,彈牙結實而順滑,四十幾蚊可以吃到好吃的真的令人滿足﹗每次叫完雜錦食物都會後悔,唔係話佢唔好食,而係最慘係吃到好食的就只係得一塊,像呢次既烏冬,豬
每次叫完雜錦食物都會後悔,唔係話佢唔好食,而係最慘係吃到好食的就只係得一塊,像呢次既烏冬,豬軟骨又香又軟,是想一吃再吃的食材,下次一於來個豬軟骨烏冬先﹗
雞扒無大特色可以不試,其餘的配料都在水準之中﹗
埋單一人60蚊,好味抵食物有所值﹗