2022-10-11 21 瀏覽
黃大仙有新嘢食啦😍啱晒住喺附近又鍾意食台灣菜嘅我,而且選擇好多,尤其係飲品,樣樣都想試🤣佢最大好處係有套餐揀,$138,有齊主食、飲品同甜品,一次過滿足晒三個願望😍招牌牛肉麵牛肉多到好夸張,食完啲牛肉已經七成飽🤣牛肉煮得好𣺉好入味,老人家小朋友都食到,啲麵嘅質地都啱啱好,朋友食得好滋味。古祖滷肉飯配雞翼四隻大大隻嘅雞翼,配上大大碟滷肉飯,份量十足,佢滷肉嘅味道適中,唔會好鹹亦都唔會好甜,送飯一流。我見隔離枱都係一家三口食兩個餐,我哋一人一個餐真係有啲困難😂珍珠奶茶千層蛋糕平時鍾意飲奶茶嘅朋友記得試吓啦,佢嘅黑糖味好重,同奶蓋撈埋一齊可以中和啲甜味,千層蛋糕入面好似都食到啲珍珠,好特別。抹茶千層蛋糕呢個相對冇咁甜,出面層cream嘅抹茶味都幾重,蛋糕中間嘅cream唔會好多,夾住紅豆,食完都唔會太漏。清零消脂手工花茶飲得出玫瑰花嘅香味,另外配上蜜糖,可以自己控制甜度,一壺茶可以倒差唔多五杯,慢慢嘆。特濃奶蓋朱古力朋友鍾意飲朱古力,呢杯仲加埋奶蓋,邪惡得很吸引。奶蓋唔會好漏,撈埋成杯朱古力飲完都唔會覺得好漏。

招牌牛肉麵

古祖滷肉飯配雞翼