之前經過依間cafe時,見到竟然在旺角鬧市入面,有間又文青又闊落嘅地鋪,已經好想試下。今次終於可以試到佢地嘅文青風味啦。成間鋪有兩層,樓底感覺好闊落,好啱同朋友Hea下食下嘢打下卡。成間鋪算係半自助式服務,自己order, 自己拎嘢食,食完自己收。 -晚上雙人套餐 +128有兩個燉飯,兩碟前菜加兩杯我覺得係甜品嘅飲品,其實有少少偏貴,但佢啲燉飯都真係唔錯。前菜 - 無花果芥末奶油蘋果白蘭地起司麵包 & 季節果昔沙拉:個麵包俾我想像中算係鬆脆加埋d sauce 算ok laSeasonal Fruit Smoothies:呢杯嘢俾我想像中細杯,單叫都要$58,所以對我黎講係偏貴嘅。海底世界 海龍王真的來了 $228:龍蝦、帶子都唔錯,個飯撈埋個溫泉蛋同d 炸過嘅藜麥脆脆地,口感幾得意。松露小藍莓 小驚喜 $128:有陣障松露香味,最特別係松露燉飯配上藍莓,食落都幾特別,幾清新。串燒 吃燉飯配串燒 $158:呢個最特別嘅地方係佢有花椒味食落有平時食四川打邊爐風味。玫瑰花茶&洛神花茶 $58/each
晚上雙人套餐 +128

個麵包俾我想像中算係鬆脆加埋d sauce 算ok la

Seasonal Fruit Smoothies:

[燉飯]海底世界 海龍王真的來了 $228:

[燉飯]松露小藍莓 小驚喜 $128:

[燉飯]串燒 吃燉飯配串燒 $158:
呢個最特別嘅地方係佢有花椒味食落有平時食四川打邊爐風味。

玫瑰花茶&洛神花茶 $58/each