灣大熱既黑糖青蛙撞奶,係香港到有鋪頭售賣,當然要試下。即使落雨天,都好多人幫襯。落單後大約5mins已經有得拎,速度快。叫左招牌黑糖青蛙撞奶,草莓鮮奶。每杯既容量唔多,細細一杯,但外觀靚,吸晴。黑糖青蛙撞奶拎上手,feel到杯身暖,d黑糖珍珠仲係熱,食落好有口感。攪一攪d奶,個杯身會出面髒髒既感覺。杯野好甜既原因主要係因為d黑糖珍珠,d黑糖醬好甜,所以飲落會覺得過甜。個人接受到尼種甜度,不過甜度如果有得選擇會更好,迎合唔同人既需要。草莓鮮奶飲幾啖會食到少少草莓肉,類似平時飲既草莓奶既味道,多左dd果肉咁,尼杯試一次就夠。個人建議叫番招牌飲品會好d,或者仙草類別。而鮮奶方面,芒果既賣相較為吸引,驚喜可能會大d,但個人唔食芒果所以冇得試下。

叫左招牌黑糖青蛙撞奶草莓鮮奶。每杯既容量唔多,細細一杯,但外觀靚,吸晴。
黑糖青蛙撞奶

草莓鮮奶