2021-07-31
📍燈籠滷味📮銅鑼灣登龍街39號地下.一個人的晚餐, random地係銅鑼灣發現呢間過江龍, 試下佢有無台灣既水準先.裝修有啲台灣夜市既感覺, 主打滷味, 亦有台式地道小吃同手搖飲料, 等掛著台灣既寶寶一解思鄉之苦😏.台式滷味就好似港式車仔麵咁, 先揀麵底再加自選配料, 自由發揮, 任君選擇自選麵 HKD10: 王子麵👍🏻 +HKD2******大腸👍🏻 HKD12杏包菇👍🏻 HKD10空心菜👍🏻 HKD11鴨血 HKD13根據以往經驗, 台灣滷味份量唔算多, 我一條女唔理三七廿一揀左4餸1麵🤫王子麵係台灣即食麵之一, 識食梗係揀王子麵啦, 麵質偏濶, 掛汁力特強, 沾埋滷水汁特別好味🤤配料方面, 大腸清洗乾淨, 滷得好入味, 杏鮑菇味道一般, 爽口有嚼口, 空心菜嫩口爽脆, 鴨血就不過不失, 靜靜雞同店員講要多蔥花, 令成個麵味道更上一層樓.台灣一日未開關, 大家都無得飛🥲唯有靠一啲台灣小店喚醒大家對台灣記憶同思念.整體環境💭💭💭好味道:🧑🏻🍳🧑🏻🍳🧑🏻🍳🧑🏻🍳服務態度🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻性價比:🧐🧐🧐🧐回頭基率💫💫💫.#nonstopeatingdiarytaiwanese #n
📮銅鑼灣登龍街39號地下
性價比:🧐🧐🧐🧐
回頭基率💫💫💫
#nonstopeatingdiarytaiwanese
#nonstopeatingdiary台灣菜
#nonstopeatingdiarycausewaybay
#nonstopeatingdiary銅鑼灣