2017-12-10 248 瀏覽
得喎哩間台灣嘢!台灣餐廳响香港好多人會覺得貴,因為台灣當地物價平啲,同埋香港食唔到同樣嘅味道,不過今日哩間得喎炸雞脾先上枱,皮脆肉嫩多汁,灑上少少淡椒鹽。跟住碗魯肉飯一放底,好香,台灣嘅味道呀!飯同魯肉都煮得好食。肉燥粉條,蒜香有趙口,同樣美味餐廳嘅蒜片唔知點解異常特別好食,配埋惹味香腸,嚟多幾碟都無問題。豬手非常入味,當然調味亦都好味,個汁都可以撈兩碗飯。皮煮得軟淋煙韌,肉嘅部分仍然保留口感,好豬腳!哩味呀婆鴨舌我就麻麻,味道好似想係酸菜咸菜,但又同鴨舌唔係好夾,同埋未夠入味嚟得試就食埋甜品啦,紅豆湯本身不太甜,香香紅豆味不錯,紅豆帶苦澀。兩款芋圓同地瓜圓,都煙煙韌韌且味道好出
得喎哩間台灣嘢!