2022-05-28 63 瀏覽
「老媽拌麵」相信大家都唔會陌生,我都有買佢地既包裝麵一解思念台灣既味道。適逢今日去荃灣廣場既一田購物日去掃貨,見商場有老媽既分店,咁就擇日不如撞日入去試下堂食🥰荃灣廣場既分店位置都幾寬敞,幸運地我地被安排到窗口位置,今日陽光普照所以坐得特別舒服,我覺得依到好適合一家大細既家庭客人😂😂川味紅燒三寶(幼麵)$82賣相吸引😌湯底濃郁而清澈,有好濃既藥材味道,如果特別喜歡藥材味的會好喜愛❤️三寶有牛𦟌、牛肚同牛筋,牛𦟌有二件比較有咬口,牛肚吸左湯汁帶爽身,牛筋就夠淋,我覺得選擇粗麵會更適合。私房花雕雞拌麵(粗麵)$78雞件有濃濃花雕酒香,雞肉結實但不鞋口帶甜😘杞子好大粒可以有咬口的,拌麵份量同硬度適中,醬汁係濃厚型😅拌勻要點小小耐性老媽黑糖鮮奶$33店家註明選用明治鮮奶😊黑糖甜度不錯,珍珠都夠彈牙鮮奶抺茶$35都係選用明治鮮奶,但我忘記選擇少冰,我還是喜歡濃一點

川味紅燒三寶(幼麵)$82

私房花雕雞拌麵(粗麵)$78

老媽黑糖鮮奶$33
店家註明選用明治鮮奶😊黑糖甜度不錯,珍珠都夠彈牙

鮮奶抺茶$35
都係選用明治鮮奶,但我忘記選擇少冰,我還是喜歡濃一點