2013-10-05
10月1日的下午, 與朋友食tea, 想到這個地方想著內地的旅客們應該唔會識上呢幢樓搵食想對了!可惜有本地的年青人識!足足等位等左1個鐘, 仲要齊人先可以入!好!我等到位又齊人, 睇下究竟有咩食!紅油抄手總覺得這道菜不台式, 只是大家都想食食左一碟, 竟然再叫第二碟!原因係佢既辣油辣度適中, 餃皮滑, 肉餡豐富, 夾得好舒服!鹽酥雞無論何時何地, 食台灣野都會點佢!呢度既雞肉唔會碎濕濕,細細粒, 口大的我勉強可以1啖1粒, 非常過癮!味道亦符合我既期望, 小咸又酥脆!台式牛肉麵自從在九份食過台式牛肉麵後, 沒再食過令我心動的牛肉麵了想不到就在這裹, 我再次心動了!牛肉腍到動動筷子就分得開, 入口肉味濃, 肉的纖維像魚肉般散開另一主角, 麵, 厚實又彈口, 掛上湯汁入到我口, 只望這刻停留....珍珠奶茶街上選擇何其多, 這裏也盡了本份, 茶味沒有被奶味覆蓋, 珍珠亦sweet又chewy.
想著內地的旅客們應該唔會識上呢幢樓搵食
想對了!可惜有本地的年青人識!
足足等位等左1個鐘, 仲要齊人先可以入!
好!我等到位又齊人, 睇下究竟有咩食!
紅油抄手
總覺得這道菜不台式, 只是大家都想食
食左一碟, 竟然再叫第二碟!
無論何時何地, 食台灣野都會點佢!
味道亦符合我既期望, 小咸又酥脆!
自從在九份食過台式牛肉麵後, 沒再食過令我心動的牛肉麵了
想不到就在這裹, 我再次心動了!
題外話/補充資料:
可以一讚這裹的員工可算貼心有禮貌, 雖然多人等位, 都唔會收碟呀, 問你點唔點甜品呀咁趕你走