2018-05-02
飛唔到台灣食麻辣火鍋,唯有喺香港揾麻辣火鍋食,台式火鍋撐行一個價錢吃到飽,香港呢間馬辣都係一樣!餐廳地方寬曠,有不同既坐位組合,由2 人開始到十人以上既檯都有供應!湯底選擇亦見多元化,除了台式湯底外,亦可選擇其他7 款不同味道湯底,唔食辣既朋友亦都合適!打邊邊最重要之一既牛肉都有勁多選擇,我最推介係安格斯牛,同牛小排!當然其他款式既海鮮同肉類都要點!同台式火鍋一樣,配料係自助型式,有4大個雪櫃既配料供選擇,内臟如大腸,鵝腸,雞子,牛根,牛柏葉都有供應,肉類如醉雞件,香腸,午餐肉也有大量選擇單係蔬菜都有一整個雪櫃既配料供選擇!肉丸,餃類係我覺得很出色既配料,足足擺滿兩個雪櫃! 而且質素都很好,燕餃同麻吉燒,外面都係比較少見!仲有墨汁丸都係出色!牛小排,安格斯牛比較出色,多點也無妨!湯底可選兩種,我就揀左台式麻辣+ 雜菜清湯!麻煩湯用料都足,辣椒,鴨血,腐皮,跟足台式火鍋店一樣!重點係加湯係會加返麻辣湯,唔會只係加清水,確保麻辣湯唔會淡左!調味料亦係勁多選擇,超過20 樣調味料選擇,相信一定可以撈到最啱自己既口味出嚟!最後要講既係,既然係台式食到飽型式,點會少得任食甜品同飲品!甜品以雪糕雪
單係蔬菜都有一整個雪櫃既配料供選擇!
牛小排,安格斯牛比較出色,多點也無妨!
最後要講既係,既然係台式食到飽型式,點會少得任食甜品同飲品!甜品以雪糕雪條為主,有細細粒容易食既雪米糍,又有香滑既哈根大師選擇!
而飲品有汽無汽,酒精飲品都有!飲多兩罐都抵返真係非常抵食!