2020-07-10 35 瀏覽
今日經過九龍城 俾呢間好sharp既台式餐廳吸引住😍 特別係用左兩個好可愛既公仔 餐廳既裝修好似去左台灣咁入到餐廳 裝修好特別 牆上有唔同句子 令人覺得好舒服 由於已經差不多八點 好肚餓 即刻睇下餐牌有咩食 有台式燒肉、小食、飯麵等爐端燒牛肉拼盤 $288 (牛舌/牛肩甲/牛小排/牛胸腹)這個拼盤是二人份量 牛肉質素非常新鮮 👍🏻 只要放上爐端燒一陣 就好快熟 店員好細心提供長筷子for夾燒肉同醬汁 由於牛肉質素新鮮 只需要鹽和胡椒已經好好味 食燒肉點可以唔食飯 但又唔想食白飯於是叫左蠔仔滷肉飯 蠔仔有好多粒 無腥味 我地見枱枱都有叫鹽酥滷肉雞扒飯 於是我哋有叫一份 嘩! 雞扒超級大塊 份量都好多 而且炸得好鬆脆 😍 最後叫番個芋圓做終結 本身對芋圓無咩期望 諗住呢到唔係食糖水專門店 應該麻麻地 但點知出奇地好味 芋圓好煙韌 而且好足料😋推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️

爐端燒牛肉拼盤 $288 (牛舌/牛肩甲/牛小排/牛胸腹)

推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
2020-07-02