2016-08-06
呢間餐廳應該新開,之前係街望上都見唔到,依家好顯眼,有招牌,係正兆萬對面。係屈人寺門口搭電梯上。有散叫,一人餐,二人餐,四人餐叫六點半鐘到黎到,唔洗等位,七點鐘開始多人,要排隊,舖頭唔算好大,但員工幾多下,服務夠快。小食盬酥雞炸得外脆內滑,“審”係面既盬唔太多,亦唔咸,好香口!一籃十舊左右。食台灣野點可以唔食?值得一試!香草芝士薯角薯角好林,外皮脆,未試過薯角點呢只醬,覺得幾夾,醬唔會太濃,好似淡左同水狀啲既芝士既味道,一碟好夠飽!主菜無骨三杯雞火煱有玉子豆腐,肥牛捲,雞肉同蔬菜等湯底可選辣或清湯,選了後者。仲可選兩款面或飯,選了新竹米粉,幾爽口,滾一陣就好入味。湯底好甜,飲左幾啖,有少少,好少既微辣,送滾得入晒味,基本唔洗點醬。prime grade 牛脊肉鐵板芝士烏冬可以選烏冬,公仔面或肉燥飯選了贊岐烏冬,好爽口,彈牙牛肉好林,熟度剛好,即使筋位都咬得開。但如果多啲芝士就更好!士多啤利牛奶雪香大杯裝,真係勁大杯,唔會好甜,面頭有啲麥片,有啲咬口!好飲!!
小食
盬酥雞
盬酥雞
香草芝士薯角
無骨三杯雞火煱
有玉子豆腐,肥牛捲,雞肉同蔬菜等
無骨三杯雞火煱
可以選烏冬,公仔面或肉燥飯
選了贊岐烏冬,好爽口,彈牙
prime grade 香脊鐵板
士多啤梨牛奶雪香