餐廳: 百芳池上便當 (希慎廣場)
資訊:

2022-03-10 703 瀏覽
百芳池上便當我都食過唔止一次la,最鍾意呢度既便當有好多配菜。食個便當有種翻左台灣既感覺😚又豐富又好食,性價比極高。 1⃣️百芳豬扒便當($61)便當配菜好豐富,有粟米、粉絲、肉碎、榨菜粒、炒菜,仲有半隻滷水蛋🤩淨係食個飯已經好滿足。豬扒切好四塊,冇骨方便食用,外皮冇炸到好脆,但係食落好入味😋  2⃣️滷肉飯便當($55)配菜一樣係好豐富,望到都已經開心🥰冇乜汁,但係滷肉本身半肥瘦,伴埋飯食,有啲肥膏令到整體食落都唔會覺得乾,而且都幾夠味👍  3⃣️台式鹽酥雞(套餐+$28) 鍾意佢地呢度既鹽酥雞,好有台灣夜市風味🤤雖然雞肉唔算特別嫩滑,但係鹽酥風味夠曬出,亦都炸得好脆。而且份量好多,冇諗過加配小食都會有咁大袋。  4⃣️夜市花枝丸(套餐+$17) 有五粒,調味同鹽酥雞一樣,好香😍花枝丸大大粒幾彈牙,而且入面仲食到原粒花枝。  5⃣️茉香綠茶(跟餐)綠茶幾好飲,不過嗌左少甜都係好甜,建議大家嗌低啲既甜度。  6⃣️炭焙烏龍(跟餐)烏龍有甘香,嗌左無糖飲落好舒服好解渴😌

1⃣️百芳豬扒便當($61)
百芳豬扒便當

2⃣️滷肉飯便當($55)
滷肉飯便當

3⃣️台式鹽酥雞(套餐+$28)

台式鹽酥雞

4⃣️夜市花枝丸(套餐+$17)

5⃣️茉香綠茶(跟餐)
綠茶幾好飲,不過嗌左少甜都係好甜,建議大家嗌低啲既甜度。

6⃣️炭焙烏龍(跟餐)
烏龍有甘香,嗌左無糖飲落好舒服好解渴😌
百芳豬扒便當
滷肉飯便當