2018-01-27 109 瀏覽
餐廳唔知係叫等你_ _定係等你_ _ _不過一於唔理,約埋friend 係依度等不過可能因為新開或者價錢較平,所以好多人嚟到都要等一陣先有位,而且店員忙到甩轆,都唔係好得閒咁首先叫咗個紅燒牛肉麵,影得唔係好靚,但其他有好幾塊牛肉疊住咗牛肉係用咗牛腱,炆得入味又腍,咬開嘅時候又唔會散哂,啲筋位會黏住,火候啱啱好有啲驚訝嘅係湯底唔係傳統嘅深啡色,反而望落幾清食一啖麵連湯,原來湯底帶微辣,同牛肉味好夾麵條好滑,軟硬適中,連小棠菜都索咗湯炸雞塊滷肉飯,雞塊係另上嘅,令個飯好豐富滷肉雖然切得細粒,但係好入味,帶有微微酒香,同台灣食嘅感覺好似雞塊炸得較爲乾身,都係酥酥嘅,又香又脆滷水拼盤因為豆腐買哂,所以店員問我哋俾多啲雞翼得唔得,我哋話可以兩隻開邊嘅滷蛋下面有好多收埋咗嘅滷大腸大腸好彈牙,滷得好好食最後叫咗個養生牛蒡茶,一大壺斟咗大約6杯一路飲一路覺得好舒服,好似本身牛蒡有纖維可以幫助消化唔經唔覺同朋友吹咗個零鐘水,佢舖頭好似都要閂門,不過好彩店員叫我哋慢慢傾
餐廳唔知係叫等你_ _定係等你_ _ _
不過一於唔理,約埋friend 係依度等

不過可能因為新開或者價錢較平,所以好多人
嚟到都要等一陣先有位,而且店員忙到甩轆,都唔係好得閒咁

有啲驚訝嘅係湯底唔係傳統嘅深啡色,反而望落幾清
食一啖麵連湯,原來湯底帶微辣,同牛肉味好夾
麵條好滑,軟硬適中,連小棠菜都索咗湯

炸雞塊滷肉飯,雞塊係另上嘅,令個飯好豐富
雞塊炸得較爲乾身,都係酥酥嘅,又香又脆

兩隻開邊嘅滷蛋下面有好多收埋咗嘅滷大腸
大腸好彈牙,滷得好好食

最後叫咗個養生牛蒡茶,一大壺斟咗大約6杯
一路飲一路覺得好舒服,好似本身牛蒡有纖維可以幫助消化