2024-06-16
店名: 黑布小巷 地址: 大角咀大全街58號地舖奧運站 A1 出口,行7分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4/5今日放工想遠離旺區同人迫🙅🏻♀️,就去左呢間新店位於大角咀,主打街坊生意既黑布小巷🇹🇼~見到唔少人嗌外賣🥡!除左有多款常駐係台式餐廳既牛肉麵、拌麵、便當、街頭小食等,仲有比較少見既流心芝士蛋吐司🥪,款式包羅萬有,價錢亦相當親民🤩!令到選擇困難既我用手機落單都揀左好耐下🤪! 手工滷肉慢烤雞扒便當 ❤️❤️❤️❤️$68一次過滿足想食滷肉飯+雞扒便當既我地!果然有份量多😳,五顏六色既配菜有酸菜🥬、粟米🌽、滷水蛋🥚等,面頭仲有兩塊慢煮雞扒🍗!滷肉偏瘦、冇乜肥膏,感覺上撈飯食都比平時健康啲🤪!慢烤雞腿蛋吐司 ❤️❤️❤️❤️❤️$49台式吐司外層烘過後🍞,夾上嫩滑多汁既慢烤雞腿肉🍗,咬落甜甜既流心蛋黃湧出🤩,每一啖口感都十分豐富、有層次!必食招牌菜👍🏻!花枝丸配麻辣鬼椒粉 ❤️❤️❤️❤️+$28 (Set)一份有5粒🖐🏻,炸花枝丸🦑外層香脆、口感彈牙😳,配上麻辣鬼椒粉🌶,都真係幾辣下🥵,食唔到辣(平時嗌十小辣既)建議揀翻配淮鹽粉🧂~甜不辣 ❤️❤️❤️❤️❤️+$28 (Set)甜不辣足足有三大塊🍢,咬落口感煙
店名: 黑布小巷
味道: 4/5
手工滷肉慢烤雞扒便當 ❤️❤️❤️❤️
慢烤雞腿蛋吐司 ❤️❤️❤️❤️❤️
花枝丸配麻辣鬼椒粉 ❤️❤️❤️❤️
+$28 (Set)
甜不辣 ❤️❤️❤️❤️❤️
+$28 (Set)
甜不辣足足有三大塊🍢,咬落口感煙韌十足😋,跟埋絕配既泰式酸辣醬🌶,係我私心最愛💗!
黑布台式香腸 ❤️❤️❤️❤️❤️
台式香腸外皮酥脆,內裹多汁💦!作為黑布招牌小食🌟,同係台灣街頭食既一模模一樣樣🤤~
凍冬瓜茶 ❤️❤️❤️❤️
+$9 (Set)
甜度固定左既冬瓜茶清甜可口🤤!飲完既可解渴,又能回復口腔既清新感😽!
無糖凍桂花烏龍 ❤️❤️❤️❤️
+$12 (Set)
以清新既烏龍茶為基底☕️,再加上淡雅既桂花芳香🌼,好啱宜家炎炎夏日既天氣🔥!