2022-10-04 34 瀏覽
星期五晚收工約朋友食飯,如果冇訂位真係要等好耐。今晚忽然想食下串燒,行過見到有間串燒新開,好溫馨嘅小店feel,望下餐牌好吸引,就試呢間。好彩6點幾嚟到唔洗等位可以即入座。一入到鋪就聽到5566,183club嘅歌🙈同行嘅細佬表示未聽過🙃電話播緊嘅都係台灣綜藝節目,只有3個職員,裝修好清新簡潔,好地道台灣小台嘅感覺。一坐底職員就拎起個盤點著下面個蠟燭,個爐可以暖住食物,一邊吹水一邊慢慢食唔驚串燒凍左唔好食。呢樣嘢好sweet 😊QR code落單,好環保👍🏻第一時間叫串普通牛舌同厚切牛舌芯比較下,真係冇得比😅😅牛舌芯超級好食,有8、9成熟啱啱好超正。咬落好軟熟加上燒烤粉比例好完美😌第一首先推介厚切牛舌芯🎉🎉第二樣推五花肉燒到好脆口,好似燒煙嘅肉口感,好香好脆串燒必食一定係羊肉,完全冇失望好好食😋少少so味咬落好juice,叫左微辣蓋到so味👍🏻👍🏻雞軟骨加埋個粉都係冇得輸,下次可以一試大辣食咁多肉要叫返碟菜中和返,成碟錫紙兜可以放上去keep warm👏🏻👏🏻一邊吹水一邊食串燒,好爽😄鋪面嘅職員好友善,好耐心咁介紹唔同嘅串燒俾其他客人,有問即答,感覺好warm.呢間絕對會再嚟☺️☺️☺️

一入到鋪就聽到5566,183club嘅歌🙈
同行嘅細佬表示未聽過🙃

QR code落單,好環保👍🏻
第一時間叫串普通牛舌同厚切牛舌芯比較下,
真係冇得比😅😅牛舌芯超級好食,有8、9成熟啱啱好超正。
咬落好軟熟加上燒烤粉比例好完美😌
第一首先推介厚切牛舌芯🎉🎉

第二樣推五花肉
燒到好脆口,好似燒煙嘅肉口感,好香好脆

串燒必食一定係羊肉,完全冇失望好好食😋
少少so味咬落好juice,叫左微辣蓋到so味👍🏻👍🏻

雞軟骨加埋個粉都係冇得輸,下次可以一試大辣

一邊吹水一邊食串燒,好爽😄

呢間絕對會再嚟☺️☺️☺️