2015-06-07 763 瀏覽
在香港要找到有的台式cafe確實不容易,咖啡弄,故名思義啦,都係用咖啡去做賣點。呢間cafe有2間分店,係尖沙咀的,感覺又真係幾得意嘅。一入到去同其他Cafe一樣,會有一個Open kitchen,再入去,會有幾個區感坐,我就最中意坐Bar台嘅,因為可以望住個街景,感覺似係台灣多點。餐牌上嘅食物同飲品都好多,樣樣都想食,但胃就得一個,邊食到咁多呀,所以就叫左佢限量供應嘅玉米里肌起司可頌,其實就即係牛角包。一上枱,真係幾巨型,佢入面夾住嘅有芝士,芝士醬,火腿,煙肉粒等等啦,芝士醬夠哂多,又濃郁,同煙肉簡直真係perfect match !而個包又鬆軟,口感真不錯的!而個草莓冰淇淋鬆餅,基本上係必叫嘅,份量當然要唔使講,係勁啦,鬆餅其實就係窩夫,好厚身,完全滿足到要豐富嘅需要,而士多啤梨更加係酸酸甜甜感,食落都無咁肥膩。到飲品喇,Oreo 沙冰食落就無咁甜,但一飲落就真係好甜,要飲番啖咖啡先,曲奇碎夠多,岩哂我呢個Oreo fans,所以會成杯飲哂,真係一個滿足到我嘅飲品。咖啡弄要排隊等入位就係梗架啦,所以想食嘅真係要比耐性等下。但入到去見到咁多咁好味嘅野食真係乜都抵番哂啦!
20 分鐘 (堂食)