2023-05-24 97 瀏覽
北角匯有一間超級正既cafe!呢度地方好大,又有一個好大嘅落地玻璃,成個環境望落真係好舒服,好開揚,可以望到商場外面嘅景觀,喺日頭嘅時間陽光射入嚟好暖好舒服,比人一種好放鬆嘅感覺😌我地叫咗以下三樣食物:✨壽喜燒牛肉溫泉蛋意大利飯✨壽喜燒醬汁本身鹹中帶甜,配合牛肉十分很可口,牛肉牛味濃郁,肉質柔軟,厚度適中剛好,而溫泉蛋蛋味好重,蛋汁令口感更滑溜,不錯😋✨慢煮西班牙黑毛豬,黑醋汁,配薯蓉✨慢煮西班牙黑毛豬,呢個真係超厚既黑毛豬,黑毛豬本身已經好香好好食,再加埋慢煮既方法,啲肉更加嫩更加入味,肉質真係無得頂,煮得剛剛好到位,仲好有肉汁,真係勁正😍薯蓉都好正,綿滑好好味,超超超好食!✨炸軟殼蟹龍蝦汁意大利飯✨佢嘅軟殼蟹意大利粉好吸引,將一隻軟殼蟹放喺飯嘅上高,真係好吸睛。軟殼蟹超大隻,炸到金黃色,勁香脆,軟殼蟹蟹肉爽爽地,蟹味超濃。意大利飯軟硬適中,龍蝦汁煮出嚟嘅意大利飯都好香,每啖都有龍蝦味,好有龍蝦鮮甜嘅味道,同脆脆既軟殼蟹一齊食真係好正,勁好食!
✨壽喜燒牛肉溫泉蛋意大利飯✨
✨慢煮西班牙黑毛豬,黑醋汁,配薯蓉✨
✨炸軟殼蟹龍蝦汁意大利飯✨