今日同兩個朋友去到通菜街呢頭,原本想食泰國菜,但原來原本想去嗰間咁貴…哈,聽我其中一個朋友話,佢食過炳記牛牛,話幾好食,加上見到價錢咁平,真係好吸引,於是就入咗裡面。人都幾多,所以環境相對上感覺都幾擠迫。望望個餐牌,見到啲嘢食真係好平,真係幾唔錯喎!於是我叫咗個芝士三文魚焗意粉($29),有個朋友叫咗常餐($24)。其實見到我個意粉$29蚊,都唔會期望咁高,所以當我食我個意粉嘅時候,就冇咁失望。三文魚唔係太好味,而且意粉焗得麻麻地啦。最後我都食唔晒…我朋友話,佢之前黎食真係ok架。嗯,所以正如我個標題所寫,可能今日間餐廳咁啱水準冇咁好。不過最值得一提係,當我地埋單嘅時候,發覺畀少咗錢。我地就好奇怪,明明我地夾好晒條數先出去埋單喎。個女侍應見我地畀唔足錢,而且好似冇好快回應嘅時候,就冷冷咁話:「要加一架!」我真係有點愕然,因為我地從來都睇唔到餐牌有咁寫,可能係我地大意睇漏咗啦。不過若果服務更加好嘅話,我會覺得呢個加一「服務」費會畀得更值得。雖然呢餐晚餐唔係太好味,不過我下次都一定會再黎試。P.S. 因為食飯時唔記得帶相機,所以冇得畀大家睇相。下次黎食飯,一定會影!

人都幾多,所以環境相對上感覺都幾擠迫。

望望個餐牌,見到啲嘢食真係好平,真係幾唔錯喎!

雖然呢餐晚餐唔係太好味,不過我下次都一定會再黎試。