2022-06-19
我同小朋友鐘意食拉麵,又鍾意飲龍蝦湯,聽講大叔拉麵有呢碗期間限定拉麵<日本天使紅蝦,龍蝦濃湯拉麵>,所以就黎食啦。大叔拉麵店內有可愛擺設,除左有大叔公仔之外,有好多Q版公仔,有種和諧嘅感覺,連門口旁邊等入座都有打卡位。我地坐低左係卡位,位置都闊落,見到有小朋友,店員主動問我地要唔要兒童餐具👍,我叫左特盛濃厚雞白湯拉麵,有齊灸燒豚肉、雞白、溫泉蛋等等嘅食材, 碗上仲有滿滿小山丘咁多嘅配料,食完好滿足,我好欣賞呢個灸燒豚肉,豚肉味好香濃, 豚肉厚薄適中,拉麵口感都好好。 日本天使紅蝦配龍蝦濃湯拉麵,聽店員推介,呢款拉麵嘅湯底經過慢火熬製,用上龍蝦頭、鮮蝦、日本黑背魚乾同昆布做湯底, 聽到係龍蝦湯底仲有拉麵,我個小朋友表示好想食。日本天使紅蝦(龍蝦濃湯)拉麵,有天使紅蝦天婦羅,賣相好吸引, 龍蝦湯底湯蝦味濃郁,小朋友食完話好味道,我都有食隻天使紅蝦天婦羅, 薄薄粉漿配搭口感彈牙嘅天使紅蝦, 有雙重口感。我另外叫左玄米茶同波子汽水畀小朋友一齊感受下呢度嘅日式氣氛😊