2024-09-13 37 瀏覽
出開佐敦有嘢做,但中間有個空檔,於是搵咗間貓Cafe chill 下,一開始行樓梯上閣樓果時,見到有隻好charm嘅貓貓坐喺度歡迎我哋,貓貓一見到我哋就喵左幾下,十分熱情❤️,佢個名叫毛毛,原來佢係呢度既嘅元祖貓店長,一直都喺店內坐鎮,仲好嗲豬添𠺢😻Cafe環境寬敞,感覺舒服,唔會覺得有迫嘅感覺。我哋去果日總共有七隻好可愛嘅貓貓🐱,有啲跑來跑去玩緊,有啲就喺地下同檯櫈度休息緊。依度嘅入場費係$80 (大小同價),但係會有$40回贈,可以用嚟買食物飲品或者貓條,其實真係好抵😅蕃茄肉醬意粉 $58蕃茄醬酸酸甜甜,肉醬香濃,配意粉剛好,口感滑順。  香蒜肉醬意粉 $58香蒜味濃郁,肉醬帶點鹹香,意粉吸收得好好,如果可以冇咁鹹就更加好。食完嘢歎返杯Earl Grey同Americano,靚靚店員會即時親手喺杯套卡紙畫貓貓圖案,畫得好細緻,好有畫功,盡顯心思😍講返貓貓,我哋一坐低之後,毛毛就好唔客氣咁跳咗上我身上面,不停同我傾偈,熱情令我無法抗拒,感覺好治癒,最後仲喺我大脾瞓咗覺,為咗佢我郁都唔敢郁,怕嘈醒佢😂其他貓貓不約而同都跑過嚟坐喺我身邊,實在可愛到暈,同佢哋打完卡之後,佢哋又再跑黎跑去,跳

蕃茄肉醬意粉 $58
蕃茄醬酸酸甜甜,肉醬香濃,配意粉剛好,口感滑順。

香蒜肉醬意粉 $58

講返貓貓,我哋一坐低之後,毛毛就好唔客氣咁跳咗上我身上面,不停同我傾偈,熱情令我無法抗拒,感覺好治癒,最後仲喺我大脾瞓咗覺,為咗佢我郁都唔敢郁,怕嘈醒佢😂其他貓貓不約而同都跑過嚟坐喺我身邊,實在可愛到暈,同佢哋打完卡之後,佢哋又再跑黎跑去,跳上跳落。依度仲有貓條可以購買,比客人向主子進貢,多啲互動🥰

依度除咗主食之外,仲有蛋糕🍰,窩夫🧇同小食等,下次想一邊食嘢,又想一邊同貓貓玩既話,可以再嚟,佢嘅位置十分方便,喺正恒豐商場隔離,地鐵站一分鐘路程,呢次同貓貓零距離接觸嘅體驗非常正,簡直將所有壓力都放低晒😻

評分:最高為5分
治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️
抵食度:💉💉💉💉💉
翻兜指數:🩺🩺🩺🩺🩺

Loft Cat-fe
佐敦彌敦道204-206號Loft閣樓B號舖
📍佐敦港鐵站E出口1分鐘路程

#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #佐敦 #Jordan #Cafe #貓 #Cat #Kitten #貓cafe #LoftCatfe

2024-09-03