2021-05-11
1️⃣ 海鹽麻糬窩夫配雪糕 $88 (7/10)份量比想像中大嘅一個甜品😋 熱辣辣嘅窩夫外脆內軟,配合雲呢拿雪糕一流❤️ 窩夫裏面有少少麻糬🍡 唔太明顯但足以增加口感🤤 仲有少少焦糖碎,好食😆 不過海鹽嘅部份唔係好感覺到🤣2️⃣ 意式烤雞沙律 $98 (6/10)份量超大嘅沙律,要share食先得😱 沙律有兩款醬,有日式沙律醬或者芝麻醬😛 沙律菜都幾新鮮👍🏻 烤雞都好juicy,但略嫌油咗啲🥺 整體都有少少油,未算係減肥之選😂3️⃣ Earl Grey Latte $43 (2/10)哩個完全唔係Pooh杯茶🤢 Earl Grey味好出,但同佢地嘅牛奶唔夾🥲 奶味係有嘅,但又好似比人溝咗水咁🙈 成個組合好奇怪,真係好少有地飲唔晒一杯飲品🙈 果然唔係次次以身試伏都會遇到好嘢😂
1️⃣ 海鹽麻糬窩夫配雪糕 $88 (7/10)
2️⃣ 意式烤雞沙律 $98 (6/10)