2006-05-14
早前聽朋友說,剛食過這裏,食物幾好;立刻便心思思想來試,早幾日兩個人終於來了試。我們叫了菠蘿啤、香辣乾炒海鮮河粉、泰式炒通菜、炸蝦餅春卷雙拼和海生蝦沙律。菠蘿啤- 看到個名"禁"特別,就叫來試試,飲完都唔覺有酒味,再看看瓶身,才知酒精度得0.5 至1 % ,難怪唔覺有酒味;味道幾特別,淡淡的菠蘿味,但感覺像菠蘿水多一點。香辣乾炒海鮮河粉- 看到這菜有兩隻辣椒,本來都唔打算叫,但辣椒女又話想試試,最後當然又係叫了;海鮮雖然是雪藏貨,都算幾好味,河粉係粗身的,本來我應該係好喜歡的,但因為腍在一起炒,河粉內部變得沒有味道,感覺一pat pat的,實在可惜。泰式炒通菜- 通菜幾新鮮,又唔會炒得太老。炸蝦餅春卷雙拼- 新鮮炸起的蝦餅,新鮮彈牙,可惜蝦味唔多覺;春卷味道幾好,但可惜唔夠脆又厚身,一口咬下去,都幾難分得開。海生蝦沙律- 最喜歡的一味,蝦新鮮彈牙,放上雪粒,保持蝦肉的冰凍;蝦頭炸過一起上,唔新鮮就不能做出這味菜,還細心的把蝦腦也抽出,沒有了那陣苦味。食落感覺幾像蝦片,值得一試。人少少,不能試到多少食物;下次一定要找多一點人再來試過!可惜這裏的環境,感覺像茶餐廳多一點。
泰式炒通菜- 通菜幾新鮮,又唔會炒得太老。
人少少,不能試到多少食物;下次一定要找多一點人再來試過!
可惜這裏的環境,感覺像茶餐廳多一點。