2017-08-31 78 瀏覽
早前有見美食網媒介紹過這裡,收工今日專登過去試。餐廳名字既然命名為上海弄堂菜肉餛飩,吃名物菜肉雲吞也是常識吧😏茶位x2 6前菜10見到有全日供應的套餐叫,圍起真係抵食,於是叫了一人套餐98:內容分別自選了4隻菜肉雲吞雲吞當中既肉同菜各佔一半,食落唔會濟,個皮既難熟褶位都已經煮熟透,剛好無爛到,豉油湯底就不過不失。另外又簡左個上海粗炒tim呢個好好食,點解呢?炒得香又唔太油,加賣少少椰菜白菜仔同回鍋肉炒,上左色個樣蠻吸引,粗面煙un,食完主食肚子表示好滿足。跟餐加5就有豆漿了味道中規中矩,不會太稀,冰凍解渴。酸辣湯35位盅的份量材料足,木耳肉跟荀絲,酸辣到位,其實二人小嚐也ok😙親愛的說吃過多間這兒最好吃。小籠包38有四件x2食小籠包我最著重入面要夠多湯汁,呢度做得唔錯,賣相佳,有肉鮮😍食後感:味道又幾好wo,地方大而環境佈置清雅,感覺很👍🏻上菜迅速,不用等食等到發憫憎。P.S. 前菜麻辣花生,也切勿錯過喔。

茶位x2 6

前菜10

內容分別自選了4隻菜肉雲吞

另外又簡左個上海粗炒tim

跟餐加5就有豆漿了
味道中規中矩,不會太稀,冰凍解渴。

酸辣湯35位

小籠包38有四件x2

P.S. 前菜麻辣花生,也切勿錯過喔。