2017-04-01
係港島區搵食唔一定要去中環銅鑼灣蘇豪...其實可以係港島東既西灣河搵食😚除左太安樓出名多好野平野食之外,係近碼頭個邊都發展得相當唔錯,可以話係港島東既小蘇豪。唔好以為得d西餐日本既貴野食,其實都有大眾化既港式餐廳。就好似我今晚揀既呢間餐廳咁,起初仲以為係台式料理tim,因為佢個名好台式😂😂😂之後坐低睇左menu先知原來係茶記。雖然係茶記,但係佢既裝修有格調,而且d座位都好舒服。我就叫左個豉汁拍蒜蒸新鮮鯇魚,加20蚊變套餐,有飯同燉湯跟👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻係乍暖還寒既天氣飲番個燉湯好滋補😚😚,呢個燉湯都好足料,而且冇油,又夠味,呢個價錢,超級抵👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻跟住個蒸魚,賣相唔錯,佢唔止新鮮,魚肉又嫩滑,而且佢既調味arm arm好,唔會太鹹,一個字,正👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻另外,唔好以為有d污糟野係個飯度,原來呢度既飯係加左有豐富營養既藜麥落去,令我覺得好健康👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
雖然係茶記,但係佢既裝修有格調,而且d座位都好舒服。