2023-08-26 175 瀏覽
今次做嘢做到一半朋友話肚餓,因為未到晚飯時間,所以估計唔會太多人,所以落去攞嘢嘅時候順便去食埋嘢,所以要諗去邊度食,佢就帶咗我去葵涌廣場,上到3樓行入少少響出邊就見到好多人買小食,但係呢間舖頭入邊唔算多人,不過我朋友話俾我聽平時都好多人排隊。我哋分別叫咗砂鍋姬松茸蟲草花螺頭花菇刀削麵,同埋砂鍋桃膠雪梨椰子刀削麵,當然兩個面都係跟埋雞啦。嚟到嘅時候我試咗一啖椰子嗰個湯,比較清淡少少,但係椰子味好重好香,而我自己嗰個姬松茸蟲草花螺頭花菇,味道會偏濃少少,但係一邊食麵一邊好覺得係飲緊煲湯嘅感覺,味道都係好好味嘅。分量都幾足夠,可以同一時間飲湯兼食埋雞麵,而且啲雞都幾滑幾香,絕對下次可以再嚟試埋其他嘅湯底或者味道。

2023-08-25