2022-09-16 58 瀏覽
近排工作壓力好大連續幾晚都瞓得唔好一個人喺尖沙咀周圍逛,見到呢間youniqueed HongKonger cafe 幾chill 幾relaxing 咁餐廳採用黑白設計,好modern 好有時尙感!岩哂後生仔女黎chill 一chill! 一開門入去,店員好有禮貌問我想食乜,令我覺得好舒服我果陣係lunch 12:30入去,好彩唔洗點等位! lunch menu 都有好多選擇,有main dish 有salad 亦有bagel! 我都幾大食嫁我叫咗一個 chicken risotto 同一杯 cool summer! (下次tea time 黎先試bagel and dessert!!) 我覺得自己無叫錯食物,野食同野飲賣相都令我wow 一聲! 唔知你地有留意!risotto係有一個月的車厘茄整既紅心心喺碟邊,意大利飯就好靚咁擺喺碟中間Cool summer 係有用到tangerine 同菊花原素,真係飲到呢兩款配料的味題,好新鮮好特別亦好開胃,一上菜時亦見到有啲好靚既菊花花瓣好靚咁喺杯面,賣相一流令我胃口大增Chicken risotto 即叫即煮新鮮熱辣,雞肉份量適中,夠飽肚唔會
近排工作壓力好大
連續幾晚都瞓得唔好

一開門入去,店員好有禮貌問我想食乜,令我覺得好舒服
喺碟邊,意大利飯就好靚咁擺喺碟中間

Chicken risotto 即叫即煮新鮮熱辣,雞肉份量適中,夠飽肚唔會太肥膩

好正既一餐飯,完全驅走我既blue mood! 好想快啲黎食下一餐,試下其他食物!
2022-09-16