呢間嘅銅鑼灣分店成日都好多人排隊🥵。今次小編就去咗中環嘅分店,好好彩唔使排隊就入到去,終於可以一嘗呢間嘅日式刨冰😋-🍨 抹茶忌廉焦糖味(配白玉) $105呢間都有幾多唔同味道選擇,今次就試咗呢個抹茶味🍵 個冰嘅份量都幾大,同朋友兩個女仔食都食唔晒😆 個刨冰嘅口感係比較幼滑嘅,入口即化,有種好軟綿綿嘅感覺☁️ 個冰中間仲有啲餅碎同埋焦糖脆脆,豐富咗整體嘅口感同埋好有層次,唔會食到悶😋味道方面,佢嘅抹茶味好濃郁,由頭食到落尾都仲好重抹茶味,一啲都唔會淡咗,反而食到最尾啲冰融融地嘅時候會有啲甜,可能係因為啲焦糖醬流晒係底。而個冰嘅面頭有3粒白玉,白玉嘅味道都係正正常常咁,同埋幾煙韌。鍾意食煙煙韌韌嘅嘢嘅話都幾推薦加個白玉試吓味道來講,呢間嘅刨冰真係我食過之中數一數二😋 食到尾都完全唔會有淡咗嘅感覺,口感都好軟滑,抹茶愛好者應該會幾鍾意呢個刨冰。我諗呢間唯一嘅缺點就係成日都要排隊先有得食🤣 相信之後都會再返嚟食-味道: 10/10服務: 8/10回頭率: 10/10總評: 9/10💰人均消費: $55
🍨 抹茶忌廉焦糖味(配白玉) $105

味道: 10/10